Belföld

Lemondott Aján Tamás

A Magyar Olimpia Bizottság (MOB) elnökségének november 4-én tartott ülésén Aján Tamás bejelentette, hogy visszavonul. Korábban a MOB arról határozott, hogy új főtitkárt választanak az athéni doppingügyek miatt kereszttűzbe került sportdiplomata helyére.

A MOB állásfoglalása szerint a főtitkár visszavonulása nincs összefüggésben az Athénban történtekkel. Aján számos tekintélyes nemzetközi feladatot tölt be; a sokirányú elfoglaltsága újabban megnehezítette a főtitkári teendők maradéktalan ellátását – áll a MOB közleményében.

Az elnökség egyhangúlag úgy döntött, hogy a közgyűlésnek javasolja: az új főtitkár megválasztásával párhuzamosan adományozza Aján Tamásnak a MOB tiszteletbeli főtitkári címét. A testület ezen túlmenően javasolja, hogy a Nemzetközi Súlyemelő-szövetség első embere továbbra is lássa el a Magyar Olimpiai Akadémia elnöki tisztét.

A MOB október 21-ei napirendjében meghallgatta a főtitkár beszámolóját az athéni súlyemelő doppingügyekről. Ekkor Aján visszavonta korábbi állítását, mely szerint konkrétan tudja, hogy az olimpián mi történt, kik a felelősök, mivel a kellő jogi háttér hiánya miatt ez nem bizonyítható. Az ülésen a doppingesetekkel kapcsolatosan új információk nem hangzottak el. A beszámolót követően a MOB elnöksége bizalmi szavazást tartott, amelynek eredményeképp egyhangúlag javasolták, hogy a MOB közgyűlése válasszon új főtitkárt. A közgyűlést az eredeti szándéktól eltérően, egy hónappal korábban, november 26-ra hívják össze.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik