Belföld

Bodnár: “csirkefogók” szervezték a Puskás meccset

Bodnár György, az Országos Szaknévsor tulajdonosa a Real Madrid augusztusi, budapesti szereplésével kapcsolatban elmondta, hogy a szervezők - akiket csirkefogóknak nevezett - nem Puskás Ferencen akartak segíteni, hanem a legenda nevét felhasználva szerettek volna komoly bevételhez jutni – jelentette az MTI.

A relikviák 

Bodnár György saját elmondása szerint 114 400 angol fontot (körülbelül 42,2 millió forint) fizetett ki azért a gyűjteményért, amelyben Puskás Ferenc 127 személyes emléktárgya is benne van, de kijelentette, hogy háromszor ennyit is megadott volna értük. A relikviák sorsáról még nem döntött Bodnár, de arra ígéretet tett, hogy a gyűjtemény egyben marad.

“A Real Madrid kizárólag Puskás megsegítése miatt jött Budapestre. Ehhez képest előbb csak egy labda elárverezéséből származó összeget kínáltak fel a családnak. Azt ígérték, hogy 50 millió forintért fogják eladni a labdát, amely végül 2,5 millió forintért kelt el. A spanyol együttes budapesti vendégszereplése jótékonysági mérkőzésként volt beharangozva, ehhez azonban semmi köze sem volt” – mondta Bodnár György. Az én értelmezésemben csaló, aki olyasmit vállal, amit nem tud teljesíteni. Ügyvédeim már vizsgálják, hogy a Real-gála szervezőit csalásért be lehet-e perelni – tette hozzá Bodnár, aki szerint Puskás Ferenc felesége soha, senkitől nem kért segítséget, viszont folyamatosan felkeresték “csirkefogók”, akik mindent megígértek neki, utána azonban az ígéreteket nem tartották be.

Az MLSZ és az augusztusi meccset szervező TrendSport Kft. október 13-án közösen foglalt állást az üggyel kapcsolatban. Ebben leszögezték: az MLSZ és a Real Madrid képviselőinek, valamint Puskás Ferencnének és a család ügyvédjének, dr. Éliás Andrásnak a részvételével már a találkozó előtt végleges egyeztetés történt arról, hogy a bevételből a szervezők pontosan mekkora összeget utalnak át Puskás Ferenc gyógykezelésére, illetve, hogy az átadás technikailag hogyan valósul majd meg.

A felek ezen a tárgyaláson megegyeztek, hogy egy, az MLSZ által létrehozandó alapítvány kezeli a pénzt – 20 millió forintot, amelyet már elkülönítettek -, a szükséges alapító okirat szeptemberben elkészült. A Nemzeti sport információi szerint ezt a pénzt már át is utalták annak az alapítványnak, amelynek a számlájára Erdős László cége és Demján Sándor együtt átutal húszmillió forintot Puskás Ferenc gyógykezelésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik