Belföld

Olvasóink egyharmada nem hisz a felmérésekben

A FigyelőNet olvasóinak egyharmada nem hisz a közvéleménykutatásoknak, ha azok a pártok népszerűségét vizsgálják – derül ki lapunk legutóbbi felméréséből. Akik más véleményen vannak, azok többsége az MSZP javuló politizálását látják a siker mögött.

Összesen 5945 olvasónk szavazott múlt heti kérdésünkre, amelyben azt tudakoltuk, önök szerint miért vette át a vezetést az MSZP több közvéleménykutatónál is.

A szavazók pontosan egyharmada (33,1 százaléka) eleve elutasítja a kérdést, mert egyáltalán nem hisz a közvéleménykutatóknak. Akik viszont megbíznak a felmérésekben, többségükben úgy gondolják, az utóbbi időben a nagyobbik kormánypárt saját maga volt szerencséjének a kovácsa, és javuló politizálásának köszönheti az előnyt. Ezt szavazóink 28,4 százaléka érzi így.

Jelentős, 21,3 százalékos tábort alkotnak azok, akik szerint a szocialisták nem tettek semmit, a Fidesz vesztett annyit népszerűségéből, hogy le kellett mondania a vezető helyről. A legkevesebben, de még így is olvasóink 17,2 százaléka gondolja azt, hogy a politizálásnak és a népszerűségnek semmi köze egymáshoz. Véleményük szerint az MSZP mostani elsőségét csupán a jól sikerült reklámkampánynak köszönheti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik