Belföld

Az SZDSZ nem alkuszik

Kitalációnak nevezte az SZDSZ képviselőjelölt-állításért felelős ügyvivője a Magyar Nemzet azon információit, hogy a liberális párt egy választási körzetért hetet adjon az MSZP-nek.

Az SZDSZ számára elfogadhatatlan lenne, hogy egy körzetért cserébe hetet kínáljon az MSZP-nek – mondta Gulyás József, a liberális párt képviselőjelölt-állításért felelős ügyvivője. A Magyar Nemzet hétfői cikke szerint ugyanis a koalíciós pártok alkuja szerint egy szocialista képviselőjelölt csak abban az esetben léphet vissza SZDSZ-es politikus javára, ha a kisebbik kormánypárt ezt hét visszalépéssel honorálja.

Gulyás József az MTI-nek hangsúlyozta: az SZDSZ alapvetően ezen a választáson is önállóan méretteti meg magát, célja az, hogy listán lehetőleg jóval öt százalék fölötti eredményt érjen el. „Erre most minden esélyünk megvan, egy ilyen megállapodás gyöngítené az ilyen típusú esélyét az SZDSZ-nek” – mutatott rá a liberális politikus. Hozzátette: a szabad demokraták is abban érdekeltek, hogy a kormánypártok együttesen jól szerepeljenek a választásokon, ennek azonban nem lehet az a következménye, hogy az SZDSZ önmagát feladva ilyen megállapodásokat kössön.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik