Belföld

Csapody elfogadta Mécs meghívását

Ha valamennyi meghívott ott lesz, Csapody Miklós MDF-es politikus is részt vesz november 4-én a 301-es parcellában közösen tartandó 1956-os megemlékezésen, amelyre korábban Mécs Imre SZDSZ-es képviselő hívta meg a négy parlamenti párt képviselőit.

“Ott leszek tehát magam is, de kizárólag abban az esetben, hogyha arról értesíthetsz, hogy mind a négyen valóban ott leszünk” – áll abban a válaszlevélben, melyet Csapody Miklós küldött szerdán Mécs Imrének. A dokumentum másolatát az MDF juttatta el az MTI-hez.
Az MDF-es képviselő szerint “ha ’56-ról van szó, és a gyász nem a politikai voksszerzés sanda, alantas eszköze”, akkor nem nézheti, hogy meghívója melyik frakcióban ül.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy ha a meghívottak közöl valaki nem jön el, azt rossz előjelnek tartja a jövőre nézve. Ha négyünk közül valaki hiányzik, nem látom értelmét kezdeményezésednek – szögezte le.

Mécs Imre, az SZDSZ országgyűlési képviselője korábban nyílt levélben javasolta három parlamenti párt képviselőjének, hogy félretéve a politikai ellentéteket, november 4-én a 301-es parcellában együtt emlékezzenek az 1956-os forradalomra és szabadságharcra. Mécs Imre nyílt levelét Donáth Lászlónak (MSZP), Csapody Miklósnak (MDF) és Horváth Jánosnak (Fidesz) küldte el.

A politikus azt kezdeményezte, hogy a parlamenti képviselők még az idén tartsanak közös megemlékezést, és bizonyítsák be, hogy képesek félretenni politikai ellentéteiket és méltók 1956 örökségére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik