Belföld

Folytatja az éhségsztrájkot a polgármester

Rosszul érzi magát, de egyelőre folytatja éhségsztrájkját a bodrogközi Pácin polgármestere, aki kedden tájékoztatta állapotáról az MTI-t.

Az orvosi vizsgálat mondja ki, bírja-e még a szervezetem – mondta el Barati Attila, hozzátéve: saját maga állapotát rossznak ítéli, hiszen már “a víz sem marad meg benne”. Az éhségsztrájkoló polgármester naponta egy palack ásványvizet iszik és egy vitamintablettát fogyaszt el. Az orvos kedden vérmintát vett tőle, ennek eredménye csak szerdára várható. “Addig biztosan kitartok, a diagnózis ismeretében döntök a folytatásról, vagy az éhségsztrájk befejezéséről” – tette hozzá.

A pácini polgármester emlékeztetett arra, azért demonstrál október 24-e óta, hogy elérje: a kormány, korábbi ígéretéhez híven, a Tisza mentén ne csak a hat árvízapasztó vésztározót építse meg, hanem biztosítsa a szükséges települési infrastrukturális beruházások költségeit is.

Ennek érdekében az elmúlt héten az érintett települések polgármesterei demonstráltak a Parlament előtt. Több százezer, a Tisza mentén élő polgár nevében elmondták: attól tartanak, hogy a 2000. évihez hasonló árvíz törhet a településekre, ha nem végzik el időben a szükséges védekezési munkálatokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik