Belföld

Zuschlag feljelenti a HVG-t és a Magyar Nemzetet

Zuschlag János, az MSZP volt országgyűlési képviselője feljelentést tesz a HVG és a Magyar Nemzet ellen, mert azok szerinte alaptalan állításokat fogalmaztak meg vele kapcsolatban.

A HVG című hetilap legutóbbi számában írt arról, hogy a számviteli fegyelem megsértésének alapos gyanúja miatta a rendőrség nyomozást indított több kiskunhalasi alapítvány ellen. A HVG nyomán az ügyről a Magyar Nemzet című napilap is hírt adott.

Zuschlag János az MTI-nek cáfolta a lapok állításait. Sérelmezte, hogy az újságírók a véleménye megkérdezése nélkül említették meg a nevét a rendőrségi eljárás kapcsán. A politikus közölte, hogy a médiumok kiadói és a cikkért felelős újságírók ellen feljelentést tesz.

Zuschlag Jánosnak azt követően kellett lemondania mandátumáról, hogy tavaly a holokauszt áldozatainak megemlékezését, a Terror Háza előtt sokakat felháborító megjegyzést tett. A politikus mindezek ellenére 2006-ban is szerette volna megméretni magát körzetében, Kiskunhalason az MSZP színeiben, a párt ellenállása miatt azonban végül erről önként letett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik