Belföld

Az Orbán-bizottság ismét meghallgatná a volt kormányfőt

Az Orbán-család vagyonosodását vizsgáló bizottság szocialista tagjai arra kérik a volt miniszterelnököt, hogy újból jelenjen meg a testület előtt és tegye hozzáférhetővé családja Cinege utcai ingatlanjának építési engedélyét.

“Az Orbán-család vagyonosodását vizsgáló bizottság szocialista tagjai csalódottan vették tudomásul, hogy a volt miniszterelnök immár harmadik hete hagyja válasz nélkül a bizottság kezdeményezését újbóli meghallgatására” – áll a Szabó Zoltán közleményében.

A testület szocialista tagja hangsúlyozta: őszintén remélik, hogy Orbán Viktor – követve a hivatalban lévő miniszterelnök példáját – hajlandó alkotmányos kötelezettségének eleget téve megjelenni a testület előtt november 9-én, vagy más, általa előzetesen jelzett időpontban.

Mint írta, Orbán Viktor július 6-i meghallgatásán számos olyan kijelentést tett, amelyet az utóbb a bizottság birtokába jutott dokumentumok nem támasztanak alá. “Nem hihetjük, hogy az említett ellentmondások tisztázása elől a korábbi miniszterelnök meghátrál” – hangsúlyozta Szabó Zoltán.

Az Orbán-bizottság idén tavasszal alakult meg azzal a céllal, hogy az Élet és Irodalomban megjelent cikksorozat nyomán kiderítse: volt-e szerepük állami forrásoknak az Orbán-család gazdagodásában. Az Országgyűlés házszabálya szerint a bizottságnak zárójelentés elkészítésével kell lezárnia tevékenységét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik