Belföld

A 4-es metró állomásainak építésére írt ki pályázatot a BKV Rt.

A 4-es metró három állomásának tervezésére és építésére írt ki pályázatot a Budapesti Közlekedési Vállalat Rt. - tartalmazza a Közbeszerzési Értesítő.

A ajánlattevők feladata a kiírás szerint a Rákóczi téri, a Népszínház utcai és a Keleti pályaudvari állomások szerkezetének tervezése és szerkezetépítése lesz.

Az ajánlatokat magyar vagy angol nyelven december 20-ig lehet benyújtani, a társaság jövő év februárjában hirdeti ki a pályázat nyertesét.  A kiírás szerint a tenderre azok a vállalatok jelentkezhetnek, amelyeknek mélyépítési tevékenységéből származó átlagos éves árbevétele az utóbbi három évben eléri a 40 millió eurót. A nyertes cégnek a szerződés megkötése után 32 hónap áll rendelkezésére a munkálatok kivitelezésére.

A főpolgármester korábbi közlése szerint a 4-es metró mintegy 386 milliárd forint összértékű beruházással valósul meg, a finanszírozáson az állam és a főváros 80-20 százalékos arányban osztozik.

A Kelenföld és a Baross tér közötti szakasz 2009 végéig, míg a Bosnyák térig tartó, további 3,2 kilométeres szakasz a tervek szerint 2010-ig épülne meg.

A BKV Rt. 22, egyenként négy kocsiból álló metrószerelvényt szerez be összesen 45 milliárd forintért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik