Belföld

Tíz százalékkal csökkent a bűncselekmények száma

Ebben a kormányzati ciklusban a bűncselekmények száma országosan mintegy tíz százalékkal csökkent – jelentette ki Lamperth Mónika pénteken Kaposváron.

Egyre több bűnelkövetőnek kell azzal számolnia, hogy ha bűncselekményt követ el, akkor a rendőreink megtalálják és az igazságszolgáltatás elé állítják – hangoztatta a belügyminiszter, rendőri vezetőkkel folytatott megbeszélését követően, majd közölte: reményei szerint azzal a jó hírrel érkezett, hogy 2006 január elsejétől a rendőrök jelentős béremelésben részesülnek. A pontos számok később kerülnek nyilvánosságra.

Kiemelte: a rendőrség “komoly erőfeszítéseket tesz” annak érdekében, hogy érdemben csökkenjen azon bűncselekmények száma, amelyek közvetlenül, a mindenapjaikban érintik a lakosságot. Példaként a gépkocsi-lopást, a lakásbetörést említette.

Országosan javultak a felderítési mutatók – mondta Lamperth Mónika, s ezt statisztikai adatokkal is alátámasztotta. Eszerint míg 2001-ben az elkövetett bűncselekmények 48 százalékát sikerült felderíteni, addig 2004-ben ez a mutató 54,4 százalék volt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik