Belföld

Gémesi nem lép ki az MDF-ből

Gémesi György szerdán Budapesten kijelentette, nem kíván kilépni az MDF-ből és annak parlamenti frakciójából, a ciklust az MDF képviselőcsoportjában tervezi kitölteni.

A Magyar Nemzet című napilap szerdai számában azt írta, hogy Gémesi György a KDNP-ben folytathatja politikai pályafutását. Az MDF elnökségi tagja sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva elmondta: még nem döntötte el, hogy milyen színekben indul a következő választáson. Az sem kizárt, hogy függetlenként méretteti meg magát, vagy egyáltalán nem lesz képviselőjelölt 2006-ban. Mint mondta, várhatóan az év végéig hozza meg döntését.

A politikus kijelentette, hogy bár az MDF-fel nem, Dávid Ibolya pártelnökkel a további együttműködést befejezte. Ezt azzal indokolta, hogy kérése ellenére nem született meg az az elnökségi határozat, amelyben a párt elhatárolódik egy esetleges koalíciós együttműködéstől az MSZP-vel és az SZDSZ-szel. Hozzátette: elfogadhatatlan az is, hogy az MDF és elnöke nyilatkozatainak jelentős százalékában azt a jobboldali pártot támadja, amellyel “talán koalícióra törekszünk” – mondta.

“Mindaddig, amíg ezen nem változtat az elnökasszony, nem tudom a politikai együttműködést, a közös platformot vele vállalni” – fogalmazott Gémesi György. Mint mondta, nem tárgyalt Dávid Ibolyával, amióta májusban lemondott elnökhelyettesi posztjáról, de nyitott a beszélgetésre, és a pártelnök is jelezte, hogy igényt tart erre.

Elmondta azt is, hogy egy-egy alkalommal tárgyalt Semjén Zsolttal, a KDNP elnökével, valamint a Fidesz regionális megbízottjával arról, hogy választókörzetében hogyan lehetne a jobboldal esélyeit növelni. Arra a kérdésre, számít-e kijelentései miatt kizárására, elmondta: mindent tudomásul vesz, ha az törvényes és szabályszerű, s ha egy másik pártba belép, annak vállalja a következményeit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik