Belföld

Berlinbe érkezett Gyurcsány Ferenc

Gerhard Schröder kancellárral és Angela Merkellel, a kancellári poszt várományosával találkozik Berlinben Gyurcsány Ferenc kormányfő, aki - úton Londonba - szerdán délelőtt érkezett a német fővárosba.

László Boglár szóvivő az MTI-nek elmondta: a berlini villámlátogatást egyebek között az motiválta, hogy Magyarország igyekszik arányosan viszonyulni az európai politikában meghatározó szerepet játszó francia-brit-német hármashoz. Ezzel kapcsolatban emlékeztetett Gyurcsány kormányfő közelmúltban tett franciaországi látogatására, s a berlinieket követő londoni eszmecserékre.

Másrészt Gyurcsány Ferenc még hivatalában akarta felkeresni Schrödert, aki ügyvivői minőségben látja el a kancellári feladatokat. A két politikus között rendkívül jó a viszony, Schröder Budapesten már akkor találkozott Gyurcsány Ferenccel, amikor a magyar politikus még csak miniszterelnök-jelölt volt – emlékeztetett László Boglár.

A magyar kormányfő másik berlini tárgyalópartnere Angela Merkel, a Német Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke, a kancellári poszt várományosa.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik