Belföld

Fidesz-gyűlés több tízezres tömeggel

A Fidesz gyűlésén lufikkal festették nemzeti színűre az eget. Egyes becslések szerint 150 ezren voltak a Műegyetem előtt, de a Magyar Nemzet több tízezres tömegről számolt be.

A rendezvényen sokan magyar zászlókat lobogtattak, mások táblákkal jelezték, honnan érkeztek, Egerből, Csákvárról, Siófokról vagy Tiszaföldvárról. A szervezők több száz piros, fehér és zöld lufit osztottak ki, amelyet a megemlékezés első részében az emberek Chopin Forradalmi etűdjének hangjaira engedtek a levegőbe.

Az 1956-os forradalom emlékére tartott Fidesz gyűlésen óriási tömeg várta Orbán Viktor felszólalását, akit hosszan éltettek keresztnevének kántálásával. A jobboldal vezető alakja beszédében azt a fő üzenetet közvetítette: csakúgy mint 1956-ban elég volt, és változtatni kell.

Orbán Viktor mellett a Fidesz európai parlamenti képviselője, Járóka Lívia, is beszédet mondott beszédében, melyben hangsúlyozta: 15 évvel a rendszerváltás után békés belső építkezésre van szükség, fontos, hogy a nemzet összetartozása ne legyen megkérdőjelezhető az alapján, hogy ki milyen rasszhoz, nemzetiséghez tartozik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik