Belföld

Kongresszusi Központból World Trade Center

Nyolc millió euróért (mintegy 2 milliárd forint) újította fel az Accor-Pannónia Hotels Rt. a Budapesti Kongresszusi Központot (BKK), amely ezt követően Budapest Congress and World Trade Center néven várja vendégeit. Budapest a kilencedik helyen áll a kongresszusi turizmus világranglistáján.

A BKK-ban a munkálatok során egyebek mellett felújították az 1800 fő befogadására alkalmas konferenciatermet, s új audiovizuális és színpadi technikával szerelték fel.

Patrick Bourguignon, az Accor-Pannónia Hotels Rt. vezérigazgatója kifejtette: nagy üzleti lehetőséget látnak a nemzetközi és a belföldi kongresszusok és kereskedelmi rendezvények szervezésében, összekapcsolva a hagyományos szállodai szolgáltatásokkal.

Budapest egyébként a kilencedik helyen áll a konferencia-turizmus világranglistáján. Egy kongresszusi turista naponta átlagosan 120 eurót költ magyarországi tartózkodása alatt, ami háromszor, négyszer több, mint amennyit egy átlagos turista hagy hazánkban – hangzott el a részvénytársaság sajtótájékoztatóján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik