Belföld

Film készül a Szerelem kolera idejénből

A Hollywood Reporter jelentése szerint film készül Gabriel García Márquez Szerelem kolera idején című nagysikerű regényéből. A produkció rendezője a Négy esküvő és egy temetés rendezője, Mike Newell lesz.

A történet Dél-Amerikában játszódik, a múlt század elején. Három fő figurája Juvenál Urbino doktor, klasszikus értelmiségi – ő az, aki szembeszáll a kolerával. Életvitele nyugodt, kiegyensúlyozott, nagytudású, művelt, jómódú, elismert közéleti ember. Florentino Ariza, a másik férfi szereplő kistisztviselő, költő, aki egy életen át kalandozik, párjait cserélgeti, és vár, vár arra a nagy szerelemre, amit fiatal korában elveszített. Ez a nő Fermina Daza, aki diáklány korában szerelmesedik össze Arizával, de később, egy életen át Urbino professzor hűséges felesége és gyermekeinek anyja lesz, ám férje halála után a hajdani jegyessel egymásra találnak.

A Hollywood Reporter információi szerint a rendezői székbe Mike Newell ül majd, aki olyan filmeket tett már le az asztalra, mint a Négy esküvő és egy temetés, a Fedőneve: Donnie Brasco, vagy legutóbb a Mona Lisa mosolya.
A forgatókönyv is megvan már, Szabó István és Roman Polanski állandó munkatárásának, Ronald Harwood-nak (Szembesítés, Csodálatos Júlia, A zongorista, Twist Olivér) köszönhetően. A forgatás kezdete tavasszal várható.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik