Belföld

Pótvádirat készülhet a K&H-ügyben

Nem kizárt, hogy újabb szereplői lehetnek a K&H-alapügynek még az első, jövő márciusi tárgyalás előtt. Az újabb gyanúsításokat azon vizsgálati anyagok alapozhatják meg, amelyeket a K&H bank által felkért pénzügyi nyomozók és revizorok állítottak össze – írja a Népszava.

Ügyészségi körökben bizonyosra veszik, hogy a nemrég Amerikából önként hazatért Schönthal Henrik ellen pótvádiratot nyújtanak majd be még a jövő márciusi tárgyalás előtt. Bár egyelőre nem tudni, hogy Schönthal milyen tartalmú vallomást tesz, így természetesen az sem bizonyos, hogy egyáltalán felmerült-e Schönthallal szemben bármi olyan adat vagy információ, amely megalapozná a vádemelést. Annyi bizonyos, hogy a hatóságok a K&H-ügy egyik gyanúsítottjaként kívánják meghallgatni.

Elképzelhető azonban, hogy nemcsak Schönthal, hanem esetleg más – eddig nem ismert – szereplők ellen is gyanúsítással, majd akár váddal élhetnek az ügyészek a későbbiekben. Utóbbit a K&H bank által felkért pénzügyi nyomozók és banki szakértők által elkészített vizsgálati anyag alapozhatja meg. Súlyos megállapítások szerepelnek abban a beadványban, amelyet a K&H képviselői nemrég benyújtottak a fővárosi vádhatósághoz. Az iratcsomag a bank korábbi vezérigazgatója, Rejtő E. Tibor, valamint a Betonút Rt. többségi tulajdonosa, Dunai György ügyében tartalmaz megállapításokat a lap információi szerint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik