Belföld

Négypárti egyeztetés az őszi ülésszakról a házelnökkel

Az Országgyűlés szeptember 12-én kezdődő őszi ülésszakának előkészítése miatt ült le tárgyalni Szili Katalin házelnök és a négy parlamenti frakció képviselője.

Szili Katalin a találkozó után újságíróknak elmondta, hogy a rendes ülésszak december 15-ig tart majd, de rendkívüli ülésszak összehívása esetén december 20-a körül is befejezhetik a munkát. A frakciók megegyeztek abban, hogy a törvényhozás továbbra is heti ülésezési rendben folytatja munkáját.

A házelnök még nem kapott közelebbi tájékoztatást arról, hogy a kormány pontosan mikor terjeszti az Országgyűlés elé költségvetési javaslatát. Ennek határideje az államháztartási törvény szerint szeptember harmincadika. Mint mondta, várhatóan jövő hétfőn egyeztet a kormány képviselőjével a kabinet jogalkotási programjában szereplő előterjesztések megtárgyalásának ütemezéséről.

A frakciók felkérik az ügyrendi bizottságot, hogy szeptember végéig terjessze a Ház elé a házszabály módosításáról szóló, eddig elmaradt részeket a konszenzus érdekében.

Az ÁPV Rt., az Országos Igazságszolgáltatási Tanács és a Legfőbb Ügyészség beszámolóit az üléskezdéskor tárgyalják majd meg a képviselők,az alkotmánybírók megválasztásról pedig kedden lesz egyeztetés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik