Belföld

Folytatódik a szócsata a kőszegi kijelentésekről

Lendvai Ildikó szerint Orbán Viktor szombai kőszegi beszédében meghirdette a rendszervisszaváltás, a visszaállamosítás, az állami önkény programját.

A Fidesz elnöke az Új Nemzedék Ifjúsági Találkozón azt mondta, hogy pártja kormányra kerülése esetén felülvizsgálja a szabálytalan privatizációs eljárásokat, ahol pedig szabályosan magánosítottak, de korrupció vagy más törvénytelenség érhető nyomon a háttérben, vissza kell venni a rosszul privatizált vagyont.
A Fidesz szóvivője az MSZP frakcióvezetőjének szavaira reagálva kijelentette: az MSZP fél, hogy kormányváltás után a szabálytalan és korrupt privatizációkra fény derül. Révész Máriusz szerint a költségvetési hiány betömése érdekében a kormány gátlás nélkül elkótyavetyél mindent.

Révész Máriusz úgy fogalmazott: Európában létezik olyan vagyon, amelynek a hazai vállalkozások, polgárok biztonsága érdekében állami kézben kell maradnia. Európában példátlan, hogy egy magát baloldalinak valló párt kétségbe vonja ezt, és mindent elad, ami a keze ügyébe kerül. Ennek nemcsak a baloldalhoz nincsen semmi köze, hanem ez nem európai gyakorlat – mondta Révész Máriusz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik