Belföld

Dugókat is hoz a tanévkezdés

Szeptember elsején ismét elkezdődik az iskola. A hírt valószínűleg nem csak a tanulók, hanem az autósok sem fogadják kitörő örömmel. A vakáció alatt kiürült városban ugyanis ismét nagy dugók várhatók.

Az Oktatási Minisztérium adatai szerint csütörtök reggel összesen 1 416 337 iskolatáskás tanuló fog az általános és középiskolák felé ballagni. A tanévkezdés azt is jelenti, hogy a gyerekekkel együtt a reggeli és délutáni dugók is ismét megjelennek a fővárosban. „Csakúgy, mint mindig, erős forgalomnövekedésre számíthatunk. Reggelente és délutánonkét főleg a bevezető utak túlterheltek, mint a Szentendrei, a Budaörsi vagy a külső Bécsi út. De a belváros is zsúfolt lesz, az útfelújítások miatt pedig a Budafoki, a Hegyelja, a Balatoni és a Rákóczi-Kerepesi út vonala is kritikus lesz”- közölte a Fővinform a FigyelőNet kérdésére.

Szeptember elsejével a BKV járműveinek menetrendje is igazodik az új helyzethez. A BKV Rt. Sajtóosztályán lapunk érdeklődésére elmondták, hogy az előre kiadott, munkanapnak és iskolaidőnek megfelelő menetrendre állnak vissza a járatok. Ez azt jelenti, hogy a reggeli (körülbelül fél hét és kilenc óra közötti), illetve a délutáni (három és hat óra közötti) csúcsidőszakban megnövelt járatszámmal közlekednek a tömegközlekedési eszközök.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik