Belföld

Thürmer lemondását követelik

A Fidesszel való összejátszás miatt lemondásra szólította fel párton belüli ellenzéke Thürmer Gyulát, a Munkáspárt elnökét egy szombati tanácskozáson.

A Munkáspárt belső ellenzékének vezetője, Vajnai Attila elmondta, az általuk szabálytalanul összehívottnak és megtartottnak ítélt június eleji kongresszus megismétlésére létrehozott bizottsága „a párt elnökét arra szólította fel, hogy vonuljon vissza jelenlegi posztjáról és a politikai életből”. A belső ellenzék által elfogadott, Thürmer Gyula szerint azonban illegitim alelnök az MTI-nek elmondta, a lemondatás oka, hogy a jelenlegi pártvezető összejátszik a Fidesszel.

Közlése szerint a tanácskozáson résztvevők elítélték Thürmer Gyulának a Fidesz hatalomra jutását a szocialisták kormányzásánál „kisebb rossznak” nevező nyilatkozatait, és megállapították, hogy „a Fidesszel való cinkos összejátszás ellentétes a Munkáspárt programjával és politikájával”. Mint Vajnai Attila elmondta, a bizottság álláspontja szerint a Munkáspártnak önállóan kell indulnia a jövő évi választásokon, bírálva a jelenlegi kormány neoliberális gazdaságpolitikáját, ám nem érdekeltek a Fidesz hatalomra jutásában sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik