Belföld

Magyar segélyszállítmány indult Székelyudvarhelyre

Összesen mintegy 73 millió forint értékű kormányzati és fővárosi segélyszállítmány indult Budapestről az árvíz sújtotta Székelyudvarhelyre vasárnap délután.

A szállítmányt Demszky Gábor főpolgármester és Hoffmann Imre katasztrófavédelmi főigazgató-helyettes indította útnak és várhatóan hétfőn délelőtt érkezik meg a célállomásra. A Fővárosi Önkormányzat húskonzerveket, bébiételt, ötszáz darab takarót, 250 hálózsákot és tíz sátrat küld a károsultaknak.


A katasztrófavédelem 15 szivattyút, egy vegyi felderítő autót biztosít személyzettel és utánfutóval, valamint a fertőtlenítéshez szükséges vegyszerekkel. Ezeken kívül az egészségügyi tárca mintegy 60 millió forint értékben küld gyógyszereket, kötszereket és egyéb egészségügyi anyagokat, a környezetvédelmi tárca pedig négymillió forint értékben négy motorcsónakot, hét szivattyút és egy komplett tábori konyhát biztosít a székelyudvarhelyi károsultaknak.

A magyar kormánynak nem ez az első segélycsomagja: péntek délután 40 millió forint értékű gyorssegélyt küldött Székelyudvarhelyre, akkor a Honvédelmi Minisztérium élelmiszert, az egészségügyi tárca három mentőautót és gyógyszereket, a Belügyminisztérium pedig tíz szivattyút indított útnak az árvíz sújtotta Hargita megyei településre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik