Belföld

Társadalmi egyeztetés a fejlesztésekről

A legjelentősebb társadalmi, gazdasági és civil szervezetek fontosnak érzik, hogy véleményt alkossanak az ország fejlesztési céljairól - közölte csütörtökön az MTI-vel a Nemzeti Fejlesztési Hivatal.

Több mint ötszáz szervezet küldte vissza kitöltve az NFH számára az Országos Fejlesztéspolitikai Koncepciót (OFK) értékelő kérdőívet. A felmérésből az derült ki, hogy a szervezetek egyetértenek a fejlesztési prioritásokkal, a lakosság egészségi állapotának javításával, az oktatás színvonalának emelésével, az élethosszig tartó tanulás feltételeinek megteremtésével, az élhető természeti és lakókörnyezet kialakításával. A szervezetek többsége szerint ezek a célok hozzájárulnak a munkahely-teremtéshez, és hosszú távon megalapozzák az ország versenyképességét.

Az NFH honlapjára érkezett javaslatokkal, észrevételekkel kiegészített koncepciót a kormány a Gazdasági és Szociális Tanáccsal, valamint az Országos Érdekegyeztető Tanáccsal történt egyeztetés után szeptember elején terjeszti az Országgyűlés elé. A hivatal közleményében hangsúlyozza: a véleményeket és javaslatokat a II. Nemzeti Fejlesztési Terv és az operatív programok készítése során is figyelembe veszik majd.

A társadalmi egyeztetésben aktívan részt vevő szervezetek számra az NFH, a Magyar Terület- és Regionális Fejlesztési Hivatal, valamint a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége szeptember 8-án Budapesten zárókonferenciát rendez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik