Belföld

Rudi Zoltán megfenyegette a Népszabadságot

A lap csütörtöki száma azt fejtegeti, vajon áron alul vásárolt-e ingatlant a köztévé elnöke. Válaszul Rudi Zoltán rágalomhadjárattal fenyegette meg a Népszabadság vezetését.

„Szeretném, ha a két orgánum viszonya nem romlana meg a személyemet ért rágalmak miatt, nem szeretném, ha a hírműsorainkban a Népszabadság kiadójának és szerkesztőinek vagyoni helyzetével, kabátszerzési technikáival, magánéletével foglalkoznának kollégáim. Felületünk van bőven, pénzünk ugyan kevés, de tudjuk, rágalomhoz nem kell sok” – áll abban a levélben, melyet a Népszabadság főszerkesztőjének írt Rudi Zoltán a Magyar Televízió elnöke.

A fenyegetés előzménye, hogy a lap csütörtöki számában arról értekezett, vajon áron alul jutott-e Rudi cége 2003-ban ahhoz az 1500 négyzetméteres ingatlanhoz, melyet most készül értékesíteni 145 millió forintért a köztévé első embere. Azt sem az eladó, az állami tulajdonban lévő Váltó-4 Libra Kft., sem Rudi Zoltán nem volt hajlandó elárulni, hogy mennyiért cserélt gazdát két évvel ezelőtt a volt munkásszálló. A cikkben megszólaló Rudi Zoltán szerint „az sem a Népszabadságra, sem az olvasókra nem tartozik, hogy adózott jövedelmemből 18 évi munka után, egy válás közepén mit és mennyiért vásároltunk meg”. A tévéelnök később levelet küldött Vörös T. Károlynak, a Népszabadság főszerkesztőjének, melyet előzetes értesítés nélkül még szerda este közzétett internetes naplójában is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik