Belföld

Az MSZP nem aggódik a Kulcsár-vádirat miatt

A szocialista párton belül nincs válságstáb a szerdán kihirdetendő Kulcsár-vádirat miatt. A párton belül azt azonban figyelemmel kísérik, hogy a vádiratban pontosan mi is szerepel. Hiller István szerint az ügyészség presztízse viszont válságban van.

Hiller István egy reggeli televízió-műsorban elmondta, kétségkívül aggodalomra ad okot, hogy az elmúlt hetekben történtek olyan események, amelyek a közvélemény előtt megroppantották az ügyészség iránti bizalmat.

Az MSZP elnöke hangsúlyozta, hogy pártja is abban érdekelt, hogy az ügyészség törvényes feltételeinek megfelelően a legmagasabb színvonalon dolgozhasson, tekintélye, működése, a közvélemény és a szakma előtti elismertsége megmaradjon. Hozzátette, a legfőbb ügyésznek érdemes az ő alá rendelt intézmény egésze működésén úgy elgondolkodni, hogy annak tekintélye ismét a régi legyen.

Véleménye szerint ugyanis – mint fogalmazott – óriási baj, ha akár az MSZP, akár más párt bele akarna nyúlni az egyébként független igazságszolgáltatás a belső dolgaiba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik