Belföld

A kémügyben cáfol az érintett

Szatmári Tibor cáfolja, hogy ő és felesége a román hírszerzésnek dolgozott volna, ahogy azt korábban a Magyar Nemzet állította. Az érintett szerint a lap cikke egy "több részigazságra épülő rágalom".

A szerdai lapoknak nyilatkozó Szatmári, aki idén januárig a Romániai Magyar Demokrata Szövetség magyarországi kapcsolatait intézte Budapesten, azt állítja, hogy ellentétben a Magyar Nemzet állításával, egyetlen szó sem igaz a kémügyből. Szerinte rosszakarói közvetve az RMDSZ-t kívánják támadni.

A férfi a Magyar Nemzetnek úgy nyilatkozott: „Úgy látom, hogy most kezdődik Magyarországon a választási kampány, mi mellékszereplők vagyunk, az ellenzéki lap, amely elindította az ügyet, valójában a kormányt támadja”. A férj szerint a Magyar Nemzet írása „több részigazságra épülő rágalom”.

A Magyar Nemzet szerint a tárcavezetők Sz. I.-vel, vagyis a hírbe hozott feleséggel folytatott magánbeszélgetéseit rögzítette a szakszolgálat. A lap nemzetbiztonsági forrásai szerint a titkosszolgálat büntetőeljárás megindítását is fontolgatta a házaspárral szemben, ám erre végül nem került sor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik