Belföld

Felhőszakadás, árvizek országszerte

Mintegy hétszáz esetben riasztották a tűzoltókat az elmúlt harminchat órában a heves esőzések okozta károk enyhítésére.

Az elmúlt harminchat órában az esőzések miatt mintegy hétszáz esetben riasztották a tűzoltókat – tájékoztatta az MTI-t Dobson Tibor katasztrófavédelmi szóvivő kedd reggel.


A leginkább érintett térségek továbbra is a dunántúli megyék, azon belül is Veszprém, Zala és Somogy megye, de mindenütt javult a helyzet. Kitelepítésre sehol sem került sor és személyi sérülés sem történt – közölte Dobson.

Somogy megyében változatlanul Kaposvár és környéke a leginkább veszélyeztetett. A Kapos folyó áradása következtében 180 ház és 500 ember van veszélyben. A házakat homokzsákokkal védik, míg a Kapos folyó partján nyúlgátakat emeltek.

Tolna megye több közútját és települését is elöntötte a víz a hétfő késő délutáni újabb esőzés következtében – közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság az MTI-vel. Kakasdnál a hegyről lezúduló víz elöntötte a 6-os számú főutat, Kölesd és Szekszárd között az út szintén járhatatlan, itt több helyen beszakadt az úttest, sőt egy hidat is elsodort a víz – közölte Szilasi Lajos alezredes. Kistormásnál és Varsádnál is áradások voltak , itt a bejelentés szerint a két falut öntött el a víz, Tamásinál a Koppány kilépett a medréből – tette hozzá. Az alezredes tájékoztatása szerint az állomány jelentős részét berendelték.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik