Belföld

Beázott a Battyány téri metróállomás

A tegnapi esőt a BKV is megszenvedte: a nagy esőzés miatt áramütés ért egy trolibuszvezetőt, két villamos összecsúszott a Nagykörúton és beázott a napokban átadott Battyány téri metróállomási is.

Hétfőn a nagy esőzések miatt gond volt a most felújított és a napokban átadott metróállomáson: az utasok nyakába csöpögött az eső. A 2-es vonal idei felújítására összesen 7,6 milliárd forintot költött a társaság, ebből – többek között – három állomást építettek át, az egyik a Batthyány téri volt. A megálló azonban úgy tűnik, nem állja a kitartó esőzést: a tájékozató táblára és onnan az utasok nyakába csurog a víz. Az állomás vízszigetelésének javítása a rekonstrukció része volt ugyan, de az esőzés miatt befolyó víz olyan helyen jelent meg, ahol az 1972-es átadás óta soha nem volt beázás – írja a Népszabadság. Vagyis, erre nem lehetett előre készülni – áll a társaság tegnap kiadott közleményében. A kivitelező a hiba elhárítását azonnal megkezdte.


A felszínen ütközés nehezítette tegnap a cég és az utasok életét, amikor a 4-es, 6-os vonalán egymásba csúszott két szerelvény a Ferenc körút és az Üllői út sarkán. Az alig néhány perccel dél után történt eset során egy utas könnyebben megsérült, a mentők kórházba szállították.


Az eső a troliknál is gondot okozott: áramütés ért egy trolibuszvezetőt. A Népszabadság úgy tudja, a a szerencsétlenül járt járművezető az áramütéstől lebénult, kórházba szállították. Az esetet vizsgálják, az ügyről tegnap a BKV-nál egyelőre senki nem nyilatkozott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik