Belföld

Belvízhelyzet: lassú javulás tapasztalható

Lassan, de folyamatosan javul a helyzet az özönvízszerű esőzések miatt belvíz sújtotta a településeken - közölte csütörtök délután Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Már a legsúlyosabban károsult települések – Szikszó, Mezőberény, Gyomaendrőd vagy éppen Kisújszállás – közintézményei elől is elhárították a “vízi akadályokat”, így elmondható, hogy folyamatos, lassú javulás észlelhető az ország belvíz által sújtott területein – mondta Dobson Tibor.

A három napja tartó katasztrófavédelmi elhárítás során öt megyében – Borsodban, Békésben, Jász-Nagykun-Szolnokban, Hajdúban és Somogyban – kellett beavatkoznia a hatóságoknak – közölte a szóvivő, aki kifejtette: mintegy másfélezer lakóházat veszélyeztetett a víz, ebből “tényleges károsodás csaknem 500 házat ért”.

Kitelepíteni 22 személyt kellett az elhárítások során – fűzte hozzá Dobson Tibor, aki elmondta: a változékony hétvégi időjárás miatt továbbra is teljes készültségben vannak a katasztrófavédelem munkatársai.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik