Belföld

Guiness rekordkísérlet a Szigeten

Az Országos Vérellátó Szolgálat arra hívja fel a fiatalokat, hogy rajzolják ki a Szigeten a világ legnagyobb szívét, amely a "véradásért dobban".

Az Országos Vérellátó Szolgálat – a “Fiatalok a Véradásért” kampány keretei közt – Guinness rekordkísérlethez hívja partnerül a Sziget látogatóit, fiataljait, hogy kirajzolják a “világ legnagyobb szívét” és megdöntsék az eddigi rekordot.

A szervezők arra kérik az érdeklődő fiatalokat, hogy augusztus 14-én, vasárnap, a Toy Dolls koncert után, 17:30-kor, piros pólóban jöjjenek a Nagyszínpad előtti térre, hogy kirajzolják a világ legnagyobb szívét, ami a “véradásért dobban”. A szervezők ezzel az eseménnyel is szeretnék felhívni a figyelmet a véradás értékteremtő és egészségmegőrző szerepére.

Az eddigi rekordot 2005. május 8.-án, Kínában, a Hong Kong Olimpiai Városban (West Kowloon) állították fel, azzal, hogy a piros pólóba öltözött 750 fő stadioni résztvevő kirajzolta a “világ legnagyobb szívét”. A Kínai szervezők célja az volt, hogy fel hívják a figyelmet az “Anyák Napjára”. Ennek megdöntésére készülnek a szervezők a Sziget Fesztivál résztvevőivel.

Az Országos Vérellátó Szolgálat kezdeményezését támogatja – a “Fiatalok a Véradásért” kampány keretei közt – a Sziget Fesztivál, a Magyar Vöröskereszt, a HÖOK, a Coca-Cola Magyarország és az Observer Magyarország Kft.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik