Belföld

3-1 a Real Madrid javára

A Puskás Ferenc Válogatott néven szereplő magyar együttes jótékonysági mérkőzésen 3-1-es vereséget szenvedett a Real Madrid labdarúgócsapatától a Puskás Ferenc Stadionban.

A Real Madrid a Puskás Ferenc tiszteletére megrendezett jótékonysági labdarúgó-mérkőzésen 3-1-re legyőzte a Lothar Matthaus által összeállított Puskás Ferenc Válogatottat.

A várakozásoknak megfelelően a Real Madrid játszott fölényben, de Ronaldóék nem diktáltak igazán nagy tempót. A magyar csapat csak időnként tudott megindulni, a próbálkozások azonban nem okoztak gondot a vendégek védelmének. Sajnálatos eseményt jelentett, hogy egy ütközés során Böőr Zoltán orrcsonttörést szenvedett. Az első negyedórát követően Zidane kétszer próbálkozhatott a 11-es pontról, s másodszorra már vezetést szerzett.

A közönség jól szórakozott a világsztárok bemutatóján, pedig időnként még Raúlék is meglepő hibákat vétettek. A szünet előtt váratlanul egyenlített a magyar válogatott, így remek első félidőt köszönthetett tapssal a szurkolósereg. A szünetben Lothar Matthaus kihasználta a barátságos mérkőzés adta lehetőségeket, és négyet is cserélt, míg a vendégek elszántságát tökéletesen jellemezte, hogy Vanderlei Luxemburgo minden sztárját a pályán hagyta.

A második félidő elején a magyarok felbátorodtak a kissé álmosan mozgó Real-játékosok gyűrűjében, így negyedórán keresztül a vendég kapu előterében táborozott a Matthaus-legénység. A madridiak ekkor egy kicsit felpörgették a ritmust, és egy Zidane-Ronaldo villámtámadás végén megszerezték a vezetést. A vendégek innentől kezdve uralták a találkozót, majd egy Owen-góllal bebiztosították a győzelmet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik