Belföld

Az SZDSZ kommunikálna egy megváltozott Fidesszel

Eörsi Mátyás a jövőre nézve nem zárja ki, hogy egy megváltozott Fidesszel megnyíljanak a két párt közti kommunikációs csatornák.

A magyar politikai életnek a sajátossága, hogy az MSZP-hez csatlakoztunk, velük vagyunk másodszor koalícióban – fogalmazott Eörsi a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában.

A szabad demokrata politikus hozzátette: ennek az az oka, hogy a magyarországi konzervatív párt egy olyan politikát folytat, amely számunkra nem elfogadható, mert az európai konzervatív politikához képest jelentősen jobbra áll, számos kérdésben pedig rendkívüli módon balra.

Véleménye szerint ha a Fidesz a következő választáson veszít, olyan fordulatra számítunk az ellenzéki párt politikájában, amely egy európai értelemben vett kereszténydemokrata-konzervatív politikát jelent.

“Hogyha Magyarországon is egy német jellegű CDU lenne egy konzervatív párt, akkor a Szabad Demokraták Szövetsége nyitott lenne a vele való koalícióra, ha az a legjobban szolgálná az ország érdekeit” – véli Eörsi Mátyás. Hangsúlyozta, ez magában foglalhat egy folytatott szocialista-szabad demokrata kormányzást, de a jövőben, egy megváltozott Fidesszel megnyílhatnának azok a kommunikációs csatornák, amelyek most n be vannak dugulva.

Az ügyvivő ugyanakkor közölte, hogy a jövőben a szocialista párt és a Szabad Demokraták Szövetségének programja inkább összecsiszolható, bár például a múlttal kapcsolatos nézeteket tekintve a két párt között azért elég jelentősek a különbségek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik