Belföld

Cáfolja a vádakat Molnár alezredes

Molnár Csaba alezredes és ügyvédje, Zamecsnik Péter keddi budapesti sajtótájékoztatójukon cáfolták a Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatal vádjait. Eközben Kulcsár Attila elmondta, hogy nem az alezredes fogta el őt 2003 nyarán Bécsben, hanem ő adta fel magát.

A fővárosi főügyész-helyettes 2003. július 3-án kelt levele, az Országos Rendőr-főkapitányság adatbázisa, az ügyben eljáró ügyész feljegyzése és három-négy rendőrtanú is bizonyítja, hogy nem áll meg az ügyészség vádja – hangsúlyozta Zamecsnik.

A Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatal (KÜNYH) Molnár Csaba alezredest és B. János alezredest hivatali visszaéléssel és közokirat-hamisítással vádolja. A vád szerint Molnár Csaba – aki a bűncselekmény elkövetésekor az ORFK Bűnügyi Főigazgatóság Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságán a pénzmosás elleni osztály vezetője volt és aktívan részt vett a K&H-ügy nyomozásában – többek között meg akarta akadályozni Kulcsár Attila, a K&H Bank brókercége egykori üzletág-vezetőjének felelősségre vonását.

„Miért mondja azt Molnár Csaba, hogy ő elkapott, amikor önként én adtam fel neki magam?” – reagált a K&H brókercégének egykori üzletág-vezetője arra, hogy Molnár egy hétfői sajtótájékoztatón arra hivatkozott, ő fogta el Kulcsár Attilát Bécsben.

Kulcsár nem kívánta kommentálni a Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatal vádját, miszerint Molnár Csaba meg akarta akadályozni az ő felelősségre vonását. Mindössze annyit mondott: „remélem, a bíróságon ez is tisztázódik”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik