Belföld

Deutsch: Gyurcsány Szili megbuktatására készül

A Fidesz információi szerint a miniszterelnök háttéralkut igyekszik kötni az SZDSZ-szel, ezért Deutsch Tamás választ vár: Gyurcsány Ferenc támogatja-e Szili Katalint.

A hétfői köztársaságielnök-választás előtti feszült hangulatot jelzi, hogy a pártok és politikusaik háttéralkukat és az utolsó pillanatban bekövetkező váratlan fordulatokat gyanítanak a kormányoldal részéről.

Deutsch Tamás, az Országgyűlés fideszes alelnöke ezért egy szombati, rendkívüli sajtótájékoztatón azt kérte a miniszterelnöktől, hogy nyilatkozzon: valóban teljes mellszélességgel kiáll-e Szili Katalin jelölése mellett, vagy esetleg az utolsó pillanatban meg akarja buktatni.

A kérdés azért vetődött fel, mert lapinformációk szerint Gyurcsány Ferenc “titkos politikai háttéralkut” készül kötni az SZDSZ-szel. A hírt ráadásul Kuncze Gábor pártelnök egy napilapban megjelent interjújában nem cáfolta.


Deutsch Tamás álláspontja szerint egyébként is régóta tudható, hogy a miniszterelnök meg akarja buktatni Szili Katalint, és erre már több alkalommal kísérletet is tett. A Fidesz politikusa arra is felhívta a figyelmet, hogy egyedül Gyurcsány Ferenc nem nyilatkozott arról, mi is az álláspontja az államfőválasztás körül kialakult helyzettel kapcsolatban.


A fideszes politikus felvetését Batiz András kormányszóvivő spekulációnak, rosszindulatú találgatásnak minősítette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik