Belföld

Megalakult a Budapesti Gyűrű Szövetség

A fővárosi önkormányzat és hat kerület vezetői csütörtökön Budapesten aláírták a Budapesti Gyűrű Szövetség Önkormányzati Társulás létrehozásáról szóló szerződést.

A főváros és a VIII., a IX., a X., a XI., a XIII. és a XIV. kerület a jövőben összehangolja fejlesztéseit, városrehabilitációs elképzeléseit. A társulás az önkormányzatok fejlesztési dokumentumai alapján elkészít egy olyan programot, amellyel hazai és európai uniós forrásokat szerezhetnek meg – mondta Bakonyi Tibor főpolgármester-helyettes újságíróknak.

Molnár Gyula, a XI. kerület polgármestere pozitívumnak tartotta, hogy létrejött egy olyan szövetség, amelyben a főváros és a kerületek együtt tudnak dolgozni. Az MSZP budapesti elnökeként is tevékenykedő politikus hangsúlyozta, hogy nem lehet kerületenként eltérő módon fejleszteni a fővárost.

A VIII. kerület főként a józsefvárosi kínai piac és a volt Ganz-Mávag gyár 70 hektáros térségében, a IX. a Duna-parton és a Könyves Kálmán körúttól kifelé eső területen, a X. az elhagyott ipartelepeken és a lakótelepeken, a XI. és a XIII. kerület a közlekedéssel összefüggő kérdésekben szeretne fejlődést elérni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik