Belföld

Merénylet Bagdadban: 18-an haltak meg

18 halálos áldozata, és 35 sebesültje van annak a kettős öngyilkos merényletnek, amit csütörtökön a reggeli csúcsforgalom idején az iraki fővárosban követtek el a belügyminisztérium egyik épületének közelében.

A pokolgépek szinte egy időben robbantak fel egymástól kétszáz méterre egy forgalmas, autókkal teli utcában. Egyes jelentések szerint gyerekek is vannak a halálos áldozatok között. Szemtanúk szerint a közelben 15 gépkocsi semmisült meg a robbanásoktól. Egy magát megnevezni nem kívánó belügyi tisztviselő közlés szerint eddig 18 ember halt meg.

Egy rendőrtisztviselő elmondta: azt hitte, hogy az az autóoszlop volt a merényletek célpontja, amellyel ő utazott. A forgalmas utcán egyszer csak felrobbant egy autó. Járművük áttért az út túloldalára, hogy kikerülje a forgalmi dugót, amikor egy másik jármű keresztezni akarta útjukat, de felborult és a levegőbe repült. Az első autó a közlekedési dugó közepén robbant fel, aminek következtében sok áldozata volt a detonációnak.

Ugyancsak csütörtökön három iraki rendőr halt meg az ország északi részén fekvő Kirkukban, egy rendőrőrs ellen intézett fegyveres támadásban: négy további személy, három rendőr és egy civil megsérült.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik