Belföld

Négymilliárd forint logisztikai pályázatokra

admin
admin

2005. 04. 05. 18:29

Magyarország logisztikai fejlesztésekre 2004-2006-ban mintegy 4,4 milliárd forintot fordíthat az EU Strukturális alapján és a kötelező önrészen keresztül - mondta Kovács István Vilmos, a Nemzeti Fejlesztési Hivatal (NFH) elnökhelyettese.

Versenyképes stratégiák a logisztikában 2005 című rendezvényén az elnökhelyettes közölte: a támogatások a Gazdasági Versenyképességi Opereratív Program (GVOP) két alprojektje segítségével pályázhatók meg.

Az ipari és innovációs infrastruktúra fejlesztésére összesen 2,66 milliárd forint fordítható. Erre eddig 21 pályázat érkezett, 1,79 milliárd forint értékben. A már elfogadott 5 pályázatra összesen 500 millió forint támogatás jut.

A másik GVOP alprojekt 1,72 milliárd forint keretösszegű támogatása a logisztikai központok és szolgáltatásainak fejlesztésére használható fel. Eddig 19 projekt támogatásáról döntöttek 1,73 milliárd forint értékben, az igény a beérkezett 31 pályázat alapján 2,64 milliárd forint volt.

Az NFH elnökhelyettese közölte: a készülő II. Nemzeti Fejlesztési Terv mind a nyolc stratégiai célja kapcsolódik a logisztikához. Az II. NFT-ben vagy más néven az Európa tervben 2007-2013 között Magyarország összesen 24,6 (6000 milliárd forint) milliárd euró vissza nem térítendő támogatást vehet igénybe. Ehhez járulhat mintegy 2000 milliárd forint állami társfinanszírozás, és kedvező esetben csaknem 4000 milliárd forint értékű magyar és külföldi működőtőke.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Egerszalók, 2016. szeptember 13.
Az Egerszalóki Gyógy- és Wellnessfürdő - Saliris Spa és Konferencia Hotel épülete a Forrás út 4. szám alatt. A vizet 1992-ben az Egészségügyi Minisztérium gyógyhatásúnak minősítette. Ennek jelentőségét felismerve épült a Saliris Resort gyógyszálloda. 
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.