Belföld

Draskovics: politikai érdekek akadályozzák a változást

Lehetetlen jelentős változásokat végrehajtani a magyar gazdaságban a kormányzó és ellenzékben lévő pártok együttműködésének hiánya miatt – mondta a pénzügyminiszter csütörtökön.

Budapesten a kanadai és az amerikai kereskedelmi kamara (Cancham, Amcham) közös üzleti találkozóján Draskovics Tibor kifejtette, hogy a mindenkori ellenzék rövid távú politikai érdekek miatt nem támogatja a szükséges változásokat.

“Magyarországon nemcsak az államháztartásban van hiány, de jelentős az együttműködési deficit is” – hangsúlyozta a pénzügyminiszter, megemlítve a különböző politikai erők, illetve a kormány és a Nemzeti Bank közötti ellentéteket.

Draskovics szerint a változások terén a figyelem középpontjába a versenyképességet kell állítani. A strukturális reformokat mindenképpen végre kell hajtani a közigazgatásban, egészségügyben, a szociális ellátásban, a nyugdíjpolitikában és az oktatási rendszerben.

A versenyképesség javításának érdekében a pénzügyminiszter elengedhetetlennek tartja az adóreformot. „Tisztességes adórendszert kell létrehozni, ami nem azt jelenti, hogy általánosan csökkennének az adóterhek.” – jelentette ki Draskovics.

A pénzügyminiszter szerint szükség van az állami bürokrácia hatékonyságának a növelésére is. A hivataloknak sokkal inkább ügyfél- és üzletember-barát módon kellene intézniük az ügyeket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik