Belföld

Épülnek az autóplázák – harminc márka egy helyen

Két nagy, komplex szolgáltatást nyújtó autópláza is épül Budapesten, kihasználva a jármű-kereskedelemben életbe lépő enyhébb uniós szabályozást - írja a Világgazdaság.

Elsőként a Csiki-Bege Kft. autóplázája nyílik meg április második felében, Békásmegyeren. Az autópláza kínálatában hat-hat autó- és motorkerékpár-márka szerepel. Olasz és japán márkákról van szó, ám a pontos listát csak később teszik közzé – közölte Csiki-Bege Lajos, a kft. ügyvezető igazgatója.

A másik, várhatóan év végén nyíló az M3-as autópálya kivezető szakasza mellett épülő gigantikus autópláza, a tervek szerint 30 személygépkocsi és hat motorkerékpár-márka modelljét árusítja majd. A beruházó, az e célra létrejött Európa AutóPláza Rt.
Verhás Dániel, a cég vezérigazgatója elmondta, egyéb vállalkozásainak jövedelméből származik a nettó 4,3 milliárd forintos beruházás mintegy 30 százalékát kitevő saját tőke. Az üzletember évi 10-15 ezer gépkocsi értékesítésével számol. A 12 ezer négyzetméteres bemutatótérben két szinten 180 gépkocsit és 30 motorkerékpárt állítanak ki, és lesz egy 92 állásos szervizközpont is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik