Belföld

Egy hét alatt felével nőtt az influenzások száma

Egy hét alatt ötven százalékkal nőtt a bejelentett influenzás megbetegedések száma Magyarországon, de a mostani járvány nem különleges, és a szövődmények sem gyakoribbak – jelentette az országos tiszti főorvos.

Bujdosó László szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az ország minden területén emelkedett a betegek száma, a fővárosban is 50 százalékkal többen fordultak orvoshoz az előző héthez képest. A legutóbbi héten mintegy 60 ezren betegedtek meg, az esetszám-emelkedés viszont nem azt mutatja, hogy “vehemensen” terjedne a vírus.

Egyre több megyében van járvány, és egyre több megyében rendelték el a jelentőszolgálat működését. A vírus az esetek 70 százalékában a gyermekeket és a fiatal felnőtteket betegíti meg – mondta a szakember. A mostani járvány nem különleges, és a szövődmények sem gyakoribbak.

Melles Márta, az Országos Epidemiológiai Központ főigazgatója elmondta: Európában az országok többsége túl van a “járványcsúcson”, az elmúlt időszakban Lengyelországban, Németországban és Csehországban tetőzött a járvány.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik