Belföld

Holtan találtak rá Ukrajna volt belügyminiszterére

Ukrajna korább belügyminiszterére, Jurij Kravcsenkóra holtan találtak otthonában. Az ex-miniszternek pénteken kellett volna tanúskodnia a Kucsma elnökségét kritizáló meggyilkolt újságíró perében. Az első jelentések szerint Kravcsenko öngyilkosságot követhetett el - adta hírül a BBC Online.

A meggyilkolt újságíró, Gregorij Gongadze ügyében nyilatkozva a főügyész csütörtökön közölte, hogy már tudja, hogy ki ölte meg az oknyomozó riportert, de még nem hozhatják nyilvánosságra.

A 2000-ben brutálisan kivégzett Gongadze botrányának ügyében utoljára akkor lángolt fel ismét a botrány, amikor nyilvánosságra hozták egy olyan telefonbeszélgetés hangszalagját, amelyen Leonyid Kucsma arra utasítja Kravcsenko belügyminisztert, hogy „iktassa ki” az újságírót, aki „túl messzire ment”. Kucsma tagadja a vádakat, és azt állítja, hogy a hangszalagon utólag átszerkesztett, manipulált hanganyag hallható.

A nyaralójában holtan talált Kravcsenko hirtelen halálesete nem az első Kucsma bizalmi köréből. A korábbi közlekedési miniszterre és a Kreditbank elnökére ugyanis kísértetiesen hasonló körülmények között találtak rá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik