Belföld

A Rába 3 milliárdért szállít a Suzukinak

A Rába Járműipari Kft. a tavaly megkötött 3 milliárd forintos szerződéssel együtt összesen 5 milliárd forintért szállít a Magyar Suzuki Rt.-nek az új Swift modellhez.

A tavaly megkötött szerződés szerint az ülésalkatrész szállításokat idén januárban kezdték meg, közölte a Rába a BÉT honlapján közzétett csütörtöki közleményben.

A megrendelés teljesítésével a Rába alkatrész üzletágának bevétele, a már korábban bejelentett projektekkel együtt, az idén 12 százalékkal bővülhet, írta a közlemény.

A Rába móri gyárában 300 millió forint értékű beruházást hajtottak végre. A móri üzemben hegesztőrobot-sort telepítettek és megduplázták az esztergomi online logisztikai kiszolgáló kapacitását.

A Rába 2001-ben még hét milliárd forint értékben szállított alkatrészeket a Suzukinak, de a forgalom értéke 2003-ban már nem érte el a négy milliárd forintot.

Az új beszállítói megállapodással a Rába nagyrészt visszaszerezte korábbi piacát, ami a továbbiakban a Suzuki növekedésével párhuzamosan bővül, közölte a Rába a csütörtöki közleményben.

A győri autóipari cég február 16-án jelentette be, hogy 2005-ben a már tavaly megrendelt 1,2 milliárd forint értékű jármű mellett további bruttó 4,8 milliárd forint értékben ad át terepjáró járműveket a honvédségnek, 2006-ban pedig bruttó 4,8 milliárd forint értékben szállít.

A Rába-csoport 2004-ben 1,816 milliárd forint konszolidált adózott nyereséget ért, míg egy évvel korábban még 7,52 milliárd forint veszteséget könyvelt el. A konszolidált, nemzetközi pénzügyi szabvány (IFRS) szerint készített gyorsjelentés 40,16 milliárd forint nettó árbevételről adott számot, ami 27,1 százalékkal haladta meg a 2003. évit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik