Belföld

A főnökök fele szabadságon is olvassa leveleit

Az európai igazgatók több mint háromnegyede szabadsága alatt is elérhető mobilon. Leginkább a belga felsővezetők tartják magukat pótolhatatlannak,az angolok a "leglazábbak".

Az európai felsővezetők zöme igen jártas a számítástechnikában, de nem érzi szükségét annak, hogy a piac kínálta újdonságokat használja. A UPS Europe Business Monitor felmérése szerint a menedzserek 36 százaléka tartja megbízhatónak saját technikai felszerelését, és nem igényli a legújabb kütyüket. Leginkább a francia (34 százalék) és olasz (32 százalék) menedzserek rajonganak a technológiai újdonságokért.

A menedzserek Európa-szerte a feszültség állandó forrásának tekintik a technológiát mindennapi életükben. A legkellemetlenebb az elektronikus levelező rendszer: a döntéshozók 57 százalékát zavarja ugyanis a nap mint nap beérkező rengeteg e-mail, 35 százalékát pedig a reklám- és promóciós levelek.

A UPS Europe Business Monitor felmérése rámutat arra is, hogy Európa igazgatói még szabadságuk ideje alatt is tudni szeretnék, hogyan zajlik vállalatuk élete. 77 százalékuk elérhető mobiltelefonon, 48 százalékuk még a leveleit is olvassa.

A teljes kikapcsolódás a belga, az olasz és a spanyol felsővezetők számára a legnehezebb, ugyanis ők azok, akik leginkább hajlamosak bekapcsolva hagyni a telefonjaikat mialatt az irodától távol tartózkodnak. A belga döntéshozók 87 százaléka elérhető mobilon még szabadságuk alatt is, míg brit kollégáiknak csupán 68 százaléka.

A topmenedzserek többsége saját maga tartja ügyfeleivel a kapcsolatot, és nem bízza azt a beosztottakra. A vezetők 90 százaléka saját maga válaszol a beérkező e-mailekre, 76 százaléka maga válaszol az irodai telefonhívásokra, 73 százaléka saját maga állítja össze a napirendjét. Ez utóbbi két kérdésben a holland vezetők mondhatók a legkevésbé önállónak: 59 százalékuk másra bízza a telefonokat. Olasz társaik 37 százaléka viszont még a számítógépekkel kapcsolatos problémákat is maguk próbálják megoldani, holott Európa más országaiban ez csupán az igazgatók átlag 27 százalékának jut eszébe.


Az európai vezetők nagy része ráadásul szívesen áll munkatársai rendelkezésére: 86 százalékuk a nyitott ajtók politikáját részesíti előnyben. Főnökeiket leginkább az angol munkatársak „zaklathatják”: a brit vezetők 94 százaléka ugyanis kész közvetlenül tárgyalni a beosztottakkal, ami enyhén magasabb arány a kontinens más nemzeteihez viszonyítva.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik