Belföld

Csomád a csúcs vásárlóerő tekintetében

A legnagyobb vásárlóerejű település Magyarországon a Pest megyei Csomád, a fővárosi kerületek közül pedig a II., míg a legalacsonyabb vásárlóerejű a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kiscsécs - állapította meg felmérésében a GfK Hungária Piackutató Intézet.

Az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében a GfK ismerteti vásárlóerő-felmérésének eredményeit. A vizsgálat során a települések indexét úgy számították ki, hogy a magyarországi átlagot 100-nak vették.

Csomád indexe Budapest átlagát meghaladva megközelíti a 140-et, míg Kiscsécsé 26,6 százalék, a két település között 113 százalékpont különbség van.

Budapest indexe 135,4 százalék, míg ezen belül a II. kerületé 163,2, a budai kerületek továbbra is a legerősebbek vásárlóerő szempontjából.

A megyék sorrendjét Győr-Moson-Sopron megye 108,8 százalékkal vezeti, majd Vas illetve Fejér megye következik 103,3-103,3 százalékkal. Átlagosnak Komárom-Esztergom megye tekinthető 99,9 százalékos indexével. A legalacsonyabb vásárlóerejű megye Szabolcs-Szatmár-Bereg, illetve Borsod-Abaúj-Zemplén, az előbbi indexe 80,3 százalék, az utóbbié 83 százalék.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik