Belföld

25 millió eurós hitelt vesz fel az MFB

25 millió euro összegű hitelkeret-szerződést írt alá a Magyar Fejlesztési Bank Részvénytársaság és a Nordic Investment Bank

A Magyar Fejlesztési Bank Részvénytársaság (MFB Rt.) és az öt skandináv, illetve három balti állam tulajdonában álló multilaterális fejlesztési intézet, a Nordic Investment Bank (NIB) 25 millió euró összegű hitelkeret-szerződést írt alá 2005. február 15-én Budapesten.

A NIB hitelkeret az MFB Rt. olyan hitelügyleteinek refinanszírozására vehető igénybe, ahol a finanszírozandó projektben a NIB tagállamok valamely vállalatának közvetlen vagy közvetett érdeke fellelhető. A hitel visszafizetését, a Magyar Fejlesztési Bank Részvénytársaságról szóló 2001. évi XX. Törvény alapján, az Állam készfizetőkezesség-vállalással biztosítja.

Az MFB Rt. 15 éves maximális futamidővel és legfeljebb 5 éves türelmi idővel tud hitelt biztosítani a hitelkeret terhére, amelyre 2007. március 15-ig hajthat végre lehívásokat.

Az MFB Rt. kiemelt stratégiai célkitűzése a nemzeti és multilaterális fejlesztési intézményekkel fennálló kapcsolatok kiépítése és bővítése.
A NIB hitelkeret-megállapodás aláírását fontos lépésnek tekinti e stratégiai cél megvalósítása, valamint a skandináv – balti térséggel fennálló üzleti kapcsolatok erősítése irányába.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik