Belföld

20 millió dollárért épül Szombathelyen szervizközpont

Hétszáz embernek ad majd munkát a Jabil Global Services 20 millió dolláros beruházással megvalósuló szervízközpontja, amely építését kedden kezdték meg Szombathelyen.

Galler Károly, az épülő szombathelyi gyár igazgatója ismertette: a szombathelyi ipari park területén, zöldmezős beruházásban egy 17,5 ezer négyzetméter alapterületű szervizközpont épül fel, amelynek átadását 2005 augusztusára tervezik, és elsősorban mobiltelefonok, híradástechnikai eszközök tesztelését végzik majd itt.

A szervizközpont részben már működik a Jabil Circuit szombathelyi gyártó telephelyén, az új gyártóközpont építéséről éppen a vevői igények folyamatos növekedése miatt döntöttek. A Jabil 2000. óta van jelen Magyarországon, két gyáruk üzemel Tiszaújvárosban, egy pedig Szombathelyen.

Az ünnepséget követő sajtótájékoztatón Hartmuth Liebel elmondta: a világ 11 országában 13 szervizközponttal rendelkeznek, 6500 embert foglalkoztatnak. A Jabil árbevétele konszern szinten 2004-ben elérte az 5 milliárd dollárt.

Csizmár Gábor foglalkoztatáspolitikai és munkaügyi miniszter szerint ez a beruházás jól mutatja, hogy a Jabil és még számos világcég jól érzi magát Magyarországon, úgy látja, hogy van értelme hazánkban az újabb beruházásoknak és fejlesztéseknek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik