Belföld

BÉT: enyhe erősödés nyitáskor

A Budapesti Értéktőzsde irányadó mutatója a BUX 14 783,11ponton nyitott hétfőn, ez a pénteki záráshoz képest 0,45 százalékos erősödést jelent.

Sarkadi Szabó Kornél, a Raiffeisen Bank elemzője úgy véli, a múlt heti nagy pozíció-vállalások és hektikus kereskedés után kivárással, “tapogatózással” indulhat az új hét.

Az elemző véleménye szerint a Mol kereskedése továbbra is aktív lehet, a bankpapírok áremelkedésében viszont egy kis lélegzetvétel következhet a múlt heti árfolyamcsúcsok után, s a gyógyszergyártó papírok piacán is konszolidálódás várható.

Deák Balázs, az Inter-Európa Bank elemzője szerint az olajár emelkedése és a dollár euróval szembeni erősödése befolyásolhatja a piacot.

Az olajár növekedése kedvező az olajipari papírokra nézve, így a Mol árában is elképzelhető egy minimális pozitív hatás. A dollár erősödése nyomán a gyógyszeripari papírok is kis mértékben tovább erősödhetnek. Az OTP és a Matáv piacán nem valószínű jelentős ármozgás – fejtette ki az elemző.

A BUX pénteken 77,86 pontos, 0,53 százalékos emelkedéssel, 14 717,40 ponton zárt. Közepes, 13,94 milliárd forintos részvénypiaci forgalomban a vezető papírok a Mol kivételével erősödtek.

A Mol árfolyama 1,27 százalékkal, 150 forinttal csökkent, 11 620 forint volt záráskor. Az OTP 0,63 százalékkal, 35 forinttal erősödött, 5625 forintot ért a nap végén. A Richter részvények ára 1,05 százalékkal, 250 forinttal 24 050 forintra emelkedett. A Matáv csaknem 3 százalékkal, 26 forinttal drágult, 899 forintra nőtt az árfolyama.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik