Belföld

Megóvta az eredményt Janukovics

Ígéretéhez híven megóvta az ukrajnai elnökválasztás vasárnap megismételt második fordulójának eredményét a vesztes jelölt, Viktor Janukovics hivatalban lévő kormányfő.

A központi választási bizottsághoz a Janukovics meghatalmazottja, Nesztor Sufrics által kedd este hivatalosan is benyújtott óvás azt állítja, hogy törvénysértések történtek Ukrajnának mind a 225 választási körzetében. A kedden közzétett végeredmény szerint az ukrajnai elnökválasztást Viktor Juscsenko ellenzéki jelölt nyerte a szavazatok 51,99 százalékával, míg Janukovics 44,19 százalékot kapott 77,3 százalékos részvételi arány mellett.


Ezt megelőzően az ukrán kormány elhalasztotta szerdára kitűzött ülését, miután Viktor Juscsenko megválasztott elnök több száz híve eltorlaszolta a kormány székházának bejáratát, hogy megakadályozzák az általuk törvénytelennek tartott kormány tanácskozását.


Maga Juscsenko szólította fel híveit kedden este erre az akcióra, arra hivatkozva, hogy a parlament november végén megvonta bizalmát Janukovics kormányától, így annak nincs törvényes háttere, ezért meg kell akadályozni a működését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik