Belföld

Vesztett népszerűségéből a Fidesz

Egy év alatt 5-7 százalékkal esett a Fidesz népszerűségi mutatója - legalábbis ezt jelzik a Median, a Gallup, a Szonda Ipsos és a Tárki felmérései.

A teljes népesség körében végzett vizsgálatok szerint 2004 januárjában a Fidesz népszerűségi mutatója 36, 32, ismét 32, illetve 35 százalékos volt (sorrendben a fenti közvéleménykutatók  értékei szerint) , most decemberben viszont az említett közvélemény-kutató cégek 31, 25, 27, illetve 30 százalékot mértek a vezető ellenzéki pártnak. A csökkenés három nagy közvélemény-kutatónál egyaránt 5 százalékpont, egynél 7 – olvasható a Népszabadságban.

Úgy tűnik, decemberre elfáradt a szimpatizánsok egy része – így kommentálta az adatsort Navracsics Tibor, Orbán Viktor kabinetfőnöke.

A Népszabadság úgy tudja, hogy Orbán Viktor – az EP-választások majd a decemberi kettős népszavazás után – többé-kevésbé elégedett volt a mozgósítással és megdicsérte a választókerületi elnököket. A statisztikák szerint a Fidesz, illetve az aktivisták mind a kétszer mintegy másfél millió szavazót tudtak mozgósítani. Információk szerint azonban a 176 választókerület mintegy tíz százalékában voltak kisebb-nagyobb gondok: így lehet, hogy a jövő év elején néhány választókerületi elnök megválik posztjától.


Ajánlott videó

Olvasói sztorik