Belföld

350 tonnás virsliforgalomra számít a Tesco

A múlt évi fogyasztást alapul véve a Tesco idén úgy tervezi, hogy 2 millió üveg pezsgőt, 350 tonna virslit, 48 tonna malachús és 75 tonna lencsét ad el idén hipermarketjeiben.

A Tesco közleménye szerint decemberben átlagosan minden második vevő vásárol pezsgőt, amelyből tavaly több mint 1,6 millió üvegnyit értékesített a Tesco decemberben, idén pedig több mint 2 millió üveg eladását tervezi. Az újévet megelőző utolsó héten csaknem tizenkétszer annyi pezsgő fogy, mint egy átlagos héten. Magyarországon leginkább az édes és félédes pezsgőket, míg a prémium kategóriában inkább a száraz és félszáraz típusokat kedvelik a Tesco vásárlói.

Ami a többi szokásos újévi étket illeti, virsliből körülbelül tizenötször akkora forgalomra számítanak a szilvesztert megelőző héten, mint máskor ugyanennyi idő alatt. Tapasztalatok szerint itthon a műbeles baromfi virsli a legkedveltebb fajta: százból 28-an ezt választják. Ebből december 27-31. közötti öt nap alatt, mintegy 350 tonnányi forgalommal számolnak.

Az újévkor népszerű malachúsból az idei évre közel 48 tonnányi forgalmat tervez a Tesco. Tavaly közel 38 tonna malachúst vásároltak az országban, ennek 80 százalékát az év utolsó hónapjában.

A legtöbb lencsét Pécs lakói vették tavaly: a Tesco által érékesített lencse mennyiség több mint 8százalékát ott vásárolták az elmúlt év során. Az áruházlánc tavaly hasonló időszakban összesen közel 50 tonna lencsét értékesített, míg idén az ünnepek előtti és alatti időszakra körülbelül 75 tonna lencse eladását tűzte ki célul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik