Belföld

Mol-PKN Orlen fúzió – nem kizárt

A Mol olaj-és gázipari csoport továbbra is érdekelt regionális partnereivel, köztük a lengyel PKN Orlennel a kapcsolatok szorosabbra fűzésében. Ez a folyamat adott esetben teljes fuzionáláshoz is vezethet - írja Rzeczpospolita című lap a Mol vezérigazgatójára hivatkozva.

Együtt tudunk működni a különböző piacokon, és ez értelemszerűen teljes összefonódáshoz is vezethet, igaz csak a távoli jövőben – közölte Hernádi Zsolt.

A Mol és a PKN Orlen az év elején hagyott fel a fuzionálási tárgyalásokkal. Azóta mindkét cég igyekszik a közép-kelet európai piacokon terjeszkedni abban a reményben, hogy meghatározó szereplőjévé váljék egy olyan regionális csoportnak, amely képes elhárítani egyes nagyobb nyugati, vagy orosz társaságok felvásárlási szándékát – idézi a lap a szakértőket.

Szerdán indult be a Mol varsói jegyzése, amelynek révén könnyen összemérhetővé válik a Mol és a PKN értékelése, és ez fontos lehet, ha a fuzionálási tárgyalásokat felújítják – mondják az elemzők. A Mol azonban nem ezért, hanem likviditása növelése érdekében jelent meg a varsói tőzsdén – hivatkozik a Reuters hírében a Mol-ra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik